0
0
0

FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 500 g - BIO PLANET

Opinie:
(0)
10,91zł
Netto: 10,91zł
Właściwości podstawowe
Wszystkie właściwości
Masa netto (g): 500
Ilość w opakowaniu zbiorczym: 6 szt
Jednostka miary: szt
Objętość brutto (ml): 600
Tworzywo op. jednostkowego: Folia
Dostawa

Od 12 zł - paczkomaty inpost, kurier DPD, odbiór w punkcie

Płatność

Szybkie przelewy PayU, BLIK, karta

SKŁADNIKI
ekologiczna fasolka kidney 100 %.

OPIS
Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1159 kJ / 276 kcal
Tłuszcz - 0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
Węglowodany - 29 g
w tym cukry - 2,2 g
Błonnik - 28 g
Białko - 26 g
Sól - 0,06 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Właściwości
Atrybuty główne
Masa netto (g) 500
Ilość w opakowaniu zbiorczym 6 szt
Jednostka miary szt
Objętość brutto (ml) 600
Tworzywo op. jednostkowego Folia
Waga brutto 0,52 kg
Opinie (0)

Nikt jeszcze nie oceniał tego produktu.