0
0
0

PEKTYNA JABŁKOWO - CYTRUSOWA DO DŻEMÓW 30 g - BATOM (PRODUKT SEZONOWY)

Opinie:
(0)
Netto: 7,86zł
Właściwości podstawowe
Wszystkie właściwości
Ilość w opakowaniu zbiorczym: 15 szt
Jednostka miary: szt
Objętość brutto (ml): 238
Tworzywo op. jednostkowego: Folia w papierze
Waga brutto: 0,04 kg
Dostawa

Od 12 zł - paczkomaty inpost, kurier DPD, odbiór w punkcie

Płatność

Szybkie przelewy PayU, BLIK, karta

SKŁADNIKI
pektyna jabłkowo-cytrusowa amidowana 100%

OPIS
pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej oraz skórek owoców cytrusowych. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna to wspaniały środek żelujący do domowych dżemów owocowych, marmolad i galaretek, soków owocowych, a także nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do napojów MLECZNYch, napojów owocowych oraz ketchupów.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Porcja 30 g pektyny na 2 kg owoców i 1 kg cukru. Do gotujących się owoców dodać 1 szklankę cukru wymieszanego z 30 g pektyny. Gotować 3-5 minut. Dosypać resztę cukru i gotować do rozpuszczenia. Dodać 1 łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody. Dokładnie wymieszać, gorący dżem rozlać do słoików i pasteryzować przez 20 minut.

INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, SOJĘ, SELER i SEZAM.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Właściwości
Atrybuty główne
Ilość w opakowaniu zbiorczym 15 szt
Jednostka miary szt
Objętość brutto (ml) 238
Tworzywo op. jednostkowego Folia w papierze
Waga brutto 0,04 kg
Opinie (0)

Nikt jeszcze nie oceniał tego produktu.